Zwerm in deest

Vanmorgen werd ik ineens gebeld door mensen uit de Leendertstraat in Deest. Ze hadden een zwerm in de tuin. Een flinke tros had hij het over. Nu ik ben benieuwd. Mijn ladder gepakt, en mijn overige spullen. En hup er naar toe. De mensen waren heel behulpzaam. De tros hing zo’n 7 meter boven de grond. Dus eers dachten we aan een stok. Toen aan de ladder. De ladder is het uiteindelijk geworden. De stok was te slap. Maar echt heel makkelijk stond de ladder niet. Voor ik boven was viel de halve zwerm alweer naar beneden. Tja dan maar boven op de ladder wachten tot het grootste gedeelte weer terug op de tros zat. Afijn. Dat ging goed. Emmer eronder en schudden maar. Het grootste gedeelte zat erin.
De emmer heb ik vervolgen afgedekt met een linne doek waar nog een klein gaatje inzat. De bijen gingen daar flink aan het sertselen. Maar omdat de zwerm 7 meter hoog hing en de emmen nu 7 meter lager bleef er nog een trosje in de boom hangen. Deze zal ik vanavond maar op halen. Als ze op een hoopje zitten. Dan is de tros compleet. Waarschijnlijk is deze zwerm afgekomen van een volkje dat in een wilgenboom stam zich heeft genesteld. Die krijg je daar met geen mogelijkheid uit natuurlijk. Jammer. Maar dat betekend misschien binnenkort weer een zwerm. En anders wellicht volgend jaar. De foto’s volgen strax.

[nggallery id=3 template=”player”]

Share