Overgezet in eigen kast

Zoals je op de voorpagina al gezien hebt via het twitter account zie je dat ik woensdag 21 mei 2014 de bijen heb overgezet in hun eigen kast. Hoewel ik de kasten graag nog een 2e keer had geschilderd wilde ik de leen kasten graag terug brengen naar PZ. Daarom heb ik rond een uur of 13 de bijen overgezet en in de snelligheid zag ik dat volk 1 geen broed had. Daarom dacht ik er zit geen koninging in. Ik heb dan ook 1 raampje met dagbroed uit volk 2 gehaald en deze in volk 1 gehangen. Nu zal ik snel genoeg zien of ze doppen gaan trekken. Anders zal ik de Queen wel over het hoofd hebben gezien.

In volk 2 heb ik de Queen zelf gezien en ze was lekker aan de leg. dus die verhuizing lijkt zonder problemen zijn verlopen. Om de foto’s te zien verwijs ik naar de tweets.

Share